Sunday, June 13, 2010

~Sirih Dijunjung~

...

Pencipta kita Allah yg Maha Esa, lebih mengetahui apa yg tidak kita ketahui..Kita merancang namun dia menentukan. Subhanallah tidak dpt kita fikirkan bagaimana Dia menyusun dan mengatur perjalanan hidup kita. Bukan sahaja manusia yg diatur tetapi semua makhluk yg bernyawa adalah ciptaanNya..Unik bukan?.. Tak terlintas difikiran bagaimana semua ini dpat dicipta. Walaupun kita tahu Jepun dan Amerika merupakan sebuah negara yg maju dengan teknologi tinggi namun mereka masih belum dpat menandingi kuasa Allah. Begitu juga kuasa Allah swt dlm menentukan rezeki, umur dan jodoh seseorang. Tiada siapa mampu mengetahuinya kecuali Allah swt.

Ntah kenapa khayalan tentang agungnya ciptaan Allah menerjah fikiran aina. Dalam suasana yg riuh rendah pun masih sempat berkhayal...tp apa salahnya kita berkhayal mengingatkan keagungan ciptaan Allah swt. Bukankah itu juga dinamakan pahala...tangisan si kecil Mikail Rizki mencari ibunya menyedarkan aina dari khayalan... :*_*:

Tp kenapa aina kate suasana yg riuh... apa yg berlaku.. konsert jom heboh ke...excident??? ada org bt demostrasi ke... Menjelang cuti persekolahan of coz la masing2 mempunyai agenda tersendiri..Majlis Perkahwinan, pertunangan, sambut menantu dan sebagainya...hmm..aina xlepaskan peluang, maklumlar cuti sekali sekala dapat jumpa sedara2 pun kadang2 je... For disz year majlis Perkahwinan kak Nadya Fariza dan Abg Khairul Hakim yg berlangsung di Dungun..segannye nak pggil abg... sebelum nie panggil nama jew...ngeee...kak nadya punya pasal terpaksa lar panggil abg...


ntah ap yg dipandang..huhu..pengantin kena buli ng camerawoman
aina la 2 orgnya

Apalagi, bile da berkumpul 2 macam2 topik, gosip yg dijadikan bualan ..sedar2 air sunquick satu jug da habis..hehe..
Malu juga bila sedara2 lelaki pandang lain macam je time kami gelak but ada jugak yg menyampuk menambahkan suasana ceria time 2..tp ada satu situation yg wat masing2 terdiam smbil menuding jari...adoiii!! kumpulan ibu2 yg join meramahkan keadaan ..Mereka duk ajukan soalan yg sama..
"after k.ya kita makan nasi minyak sape pulak??''
"ena bile lagi??"
"nk wat tema apa??"

Soalan cik ani (sdara) kali nie memang pedas
...errr...no answer....xleh nk bg kepastian bila akn berlgsung...so diam itu lebih baik dan ena juz lemparkan senyuman yg xada makna.. dalam nada yg perlahan ena memecahkan suasana sunyi.
"Myb kak Uda dlu then kak Uyu then mesti ena plok lepas 2"...suasana menjadi riuh dengan gelak tawa sanak saudara..happening..ena mengingatkan diri sendiri.. walaupun kita merancang namun Allah yg menentukan..manalar tau kot-kot ena yg naik pelamin dulu...kak uyu and kak uda dont jealous ye....

Perbualan yg rancak sebentar td dihentikan coz we need to do a lot of work for disz wedding termasuklah bergambar..itu sudah menjadi hobi kami sanak saudara..



p/s : ena a.k.a aina
sebutan nya berbunyi mcm nie (udara) air na(ena)
name manje sdara2 panggil

...

3 comments:

  1. hmmm...memg da hobi dia bergambar n snap gmbar...
    mana2 pegi mesti bwa cmera...
    cmera bnyak xnak kongsi ng org

    ReplyDelete
  2. okeyh....dun wory...tp rasenye kak zira dlu naek pelamin...kakzira kan da ada...tuuut...abg polis....

    ReplyDelete

Hadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...